10 adevaruri despre fericire

Sa nu credeti ca am descoperit secretul fericirii si ca acum il vindem sub forma de 10 sfaturi de viata. Nici pe departe.
Ceea ce titlul anunta este rezultatul unui research in multitudinea articolelor de specialitate despre fericirile mici dar sigure si indemnul de a transforma teoria in practica.
Ganditi-va la cele zece puncte de pe lista ca la 10 teste la care sa va supuneti cand aveti nevoie de o stare de bine.
Daca treceti peste mostenirea genetica de posac, pesimist si deprimat, poate obtineti rezultate frumoase, care sa dainuiasca, si “va fericiti”.

Recunostinta

Atunci cand suntem recunoscatori pentru ce avem sau ce am primit devenim fericiti.. Constientizam, poate, cat de norocosi suntem ,ce prieteni buni avem sau ca efortul nu a fost in zadar. Specialistii ne indeamna sa ne obisnuim sa multumim cu atat mai mult cu cat castigul este mic; din simplul motiv ca lucrurile mici fac diferenta si misca lumea.

Exersarea lucrurilor la care ne pricepem

Folositi ceea ce stiti pentru a imbunatati dar si pentru a va face placere. Practicarea lu-crurilor care ne pasioneaza ne aduce un plus de fericire si noi devenim pe parcursul des-fasurarii activitatii cea mai buna versiune a noastra. Poate asa se explica de ce actorii, prost platiti in Romania, sunt atat de incantati sa dea reprezentatie dupa reprezentatie. Practicarea meseriei nu le umple buzunarele, ci sufletul.

Timp de calitate cu oameni de calitate

Sa petrecem cat mai mult timp cu prietenii, familia, oamenii care ne plac si ne ajuta sa crestem starea de bine- acesta este, poate, cel mai evident adevar, independent de gra-dul de sociabilitate.

Banii sunt buni dar sunt alte lucruri mai valoroase

Cu alte cuvinte, banii nu aduc fericirea dar o intretin. S-a dovedit in urma numeroaselor studii ca banii au un efect minimal asupra fericirii unei persoane, iar timpul petrecut chel-tuindu-i este mai putin valoros decat timpul petrecut cu prietenii, de exemplu. Persoanele cu un venit mediu sunt printre cei mai fericiti oameni. De aici, concluzionam ca banii sunt necesari dar asteptarea lor sau transformarea lor in scop este rea.

Daruieste

Ajutorul oferit celorlalti, actele de caritate, voluntariatul- toate ne aduc un plus de fericire care dureaza si creste multumirea de sine.
Savureaza
Si nu ne referim la mancare ci la clipe. Incarcati-va cu energie pozitiva amintindu-va in-tamplari frumoase/ hazlii sau pur si simplu respirati increzator prezentul si ceea ce vi se intampla acum. Nu va grabiti sa traiti ci savurati/lungiti bucuriile.

Chinuiti-va/Luptati

Avem tendinta sa facem ceea ce este mai usor si nu ceea ce ne face fericiti. Si pentru aceasta afirmatie nu am nevoie de vreun studiu de specialitate. Experienta si obiceiurile de a decide imi dovedesc asta. Ori, pentru lucrurile importante, cu potential bun, voios, merita sa devii ambitios si sa iti urmaresti obiectivele. Munca este un remediu pentru tristete si sentimente negative iar drumul catre rezultat, desi anevoios, iti va creste stima de sine, deci, implicit, fericirea finala.

Optimismul

Desi foarte criticat, optimisul este cheia care descuie de fiecare data usa fericirii. Cu riscul de a parea naiv, aerian, neadaptat, fii optimist. Vei cadea de mai sus in cazul unui esec si vei suferi dar vei fi mult mai increzator in relatia ta cu partenerul de viata si mai putin stresat in ceea ce priveste finalitatea unui proiect caci vei avea incredere ca se va termina cu bine.

Lucrurile fundamentale raman fundamentale

Mancati si dormiti. Respectati-va ritmul si hraniti-va organismul prin alimente proaspete, sanatoase, de care va era pofta si cu minim 6 ore de somn. Dupa o noapte nedeormita veti fi posaci de dimineata, si, deci, intreaga zi. Nu puteti trisa cand vine vorba de somn pentru ca oboseala este calea scurta catre iritare si nu catre fericire.

Frecventa bate intensitatea

Fericirile mici dar dese sunt cheia marelui succes si nu marile momentele de bucurie. Castigul la loto nu va va aduce, asa cum credeti, fericirea ci cadourile simple dar neas-teptate primite de la colegi, surprizele, niste cuvinte alese auzite in momentul potrivit. Daca vreti sa va simtiti fericiti construiti aceasta stare bucata cu bucata.

Fara regrete

Statisticile spun ca exista cateva regrete majore pe care oamenii le exprima in momente de bilant personal. « As fi dorit sa : muncesc mai putin, sa raman sincer cu propria mea persoana, sa fi avut curajul sa imi exprim sentimentele, sa fi pastrat legatura cu prietenii mei, sa imi fi dat voie sa fiu fericit. » Si pentru ca timpul este ireversibil, nu va alaturati celor multi cu regrete. Sunt lucruri simple, firesti care va scutesc de regrete viitoare si va bucura prezentul.

 
1
Kudos
 
1
Kudos

Now read this

Cum sa faci curatenie in stil Feng Shui

Feng Shui este o stiinta veche de mai bine de sase milenii. Principiile acestei stiinte sunt foarte complexe si numai cei care le studiaza indelung ajung sa le cunoasca. Pentru toti ceilalti, exista cateva reguli de baza care sunt usor... Continue →